977 77 14 72 info@apir.cat

L’Associació d’Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials de Reus ha aconseguit rebaixar un 20% el preu de la llum per a 20 punts de consum de 13 empreses que s’han unit en una licitació de compra agregada d’energia amb l’objectiu de reduir la despesa en electricitat a les seves instal·lacions. Per fer-ho possible, han confiat en l’enginyeria de serveis energètics Energestic, que ha gestionat tot el procés.

Els requisits marcats per l’associació eren que l’energia fos 100% renovable (amb certificació d’origen), un preu fix a dos anys i que aquest fos igual o millor que l’indicat a les bases. Energestic es va encarregar de calcular aquest preu de partida, mitjançant un estudi previ sobre el potencial d’estalvi. D’aquesta manera, s’assegurava que les ofertes rebudes realment suposaven una rebaixa en el preu de l’electricitat per als membres participants en aquesta compra col·lectiva.

Es van convidar 34 comercialitzadores, de les quals finalment han presentat oferta 15, essent les ofertes d’AGRI ENERGIA i ELEIA ENERGIA (en funció de la tarifa d’accés) les més competitives.

La licitació s’ha tramitat a través de notari. Tot i no ser necessària aquesta figura, Energestic aposta per aquesta fórmula per assegurar la transparència de tot el procés. D’aquesta manera, les comercialitzadores competeixen en igualtat de condicions i la part contractant s’assegura l’oferta més avantatjosa.

Més enllà d’aquesta compra col·lectiva d’energia renovable, l’Associació d’Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials de Reus vol impulsar altres projectes comuns d’eficiència energètica, com per exemple l’autoconsum compartit.

 

Amb la col·laboració de: