977 77 14 72 info@apir.cat

Des de Protecció Civil es faran prpoves de sirenes de risc químic que tindrà lloc el proper dimecres 20 de setembre a les 11:00h a tot el Camp de Tarragona.

Per primera vegada, el simulacre comportarà l’activació de les dues sirenes recentment instal·lades en equipaments municipals: el Mercat del Camp i l’edifici Tecnoparc. Dues sirenes més, ubicades en terme municipal de Vila-seca, donen cobertura als barris de Reus més propers a la indústria química.

Cada sirena té un abast aproximat de 900 metres de radi. La ubicació exacta i l’àrea de cobertura es pot consultar al Geoportal de l’Ajuntament de Reus: https://ja.cat/sirenes-Reus

La prova de les sirenes es completarà en aquesta ocasió amb una alerta de protecció civil als telèfons mòbils que es trobin en l’àmbit d’acció de les sirenes. Aquesta alerta telefònica, com el so les sirenes, ha de servir per familiaritzar-nos amb el sistema per si mai calgués fer-los servir en un cas real.

La col·laboració de l’Ajuntament de Reus consisteix en contribuir a la difusió i informació prèvia a la prova i en la posterior avaluació dels resultats.

Per a més informació consulta els següents enllaços:

Informació sobre la prova de sirenes: https://ja.cat/sirenes-risc-quimic
Informació sobre les alertes de protecció civil: https://ja.cat/alertes-proteccio-civil
Consells d’autoprotecció en cas de risc químic: https://www.reus.cat/serveis/consells-dautoproteccio-en-cas-daccident-quimic

.