977 77 14 72 info@apir.cat

El procés dels pressupostos participatius es posarà en marxa entre els mesos de juliol i setembre. L’any 2017, l’Ajuntament de Reus va obrir, per primera vegada, aquest procés en el qual la ciutadania pot fer propostes i decidir sobre quins projectes destinar una quantitat determinada de diners que, enguany, podrien arribar fins al milió d’euros, segons l’Ajuntament.

Els pressupostos es circumscriuen en les polítiques de govern obert amb l’objectiu de promoure i implicar la ciutadania en la presa de decisions sobre el destí d’una part dels recursos públics, mitjançant un sistema de participació. Enguany es faran entre mitjans o bé finals d’estiu (juliol-setembre), per diversos motius:

  • el mandat actual ha estat marcat per la pandèmia i, per tant, durant bona part del mandat no ha estat aconsellable fer processos participatius que impliquessin interacció amb la ciutadania.
  • Entre el setembre de 2021 i el gener de 2022, es va poder posar en marxa, un cop superada la fase més forta de la pandèmia, un primer procés participatiu, que va ser el de la transformació urbanística de la zona del Carrilet, per exemple. Ara, entre els mesos de maig i juny, està previst el procés participatiu del Pla Estratègic de Reus Horitzó 32. Per tant, un cop finalitzi aquest procés participatiu, el més probable i segur és que entre els mesos de juliol i setembre es posi en marxa el procés dels pressupostos participatius d’enguany.

Com a novetat en aquesta edició, els projectes alineats amb algun dels objectius inclosos en els eixos del Pla d’Acció Municipal 2019-2023 (PAM), sempre que passin la fase de suports en cas que s’habiliti, tindran 100 punts com a punt de partida. A la web de participa.reus.cat hi haurà tota la informació per tal que la ciutadania pugui saber quins són els eixos i objectius del procés.

Per ampliar l’informació cliqueu aquí