977 77 14 72 info@apir.cat

El servei de grua i gestió del dipòsit municipal de la ciutat ha estat atorgat a l’empresa Builders 2015 mitjançant un «decret d’emergència», segons confirmen fonts municipals, després que la licitació quedés deserta, ja que l’actual concessionària, Bercose, no va presentar la documentació per tal d’acreditar la solvència econòmica i els certificats actualitzats acreditatius de no tenir deutes pendents amb la Seguretat Social, l’Agència Tributària i l’Ajuntament de Reus. Fonts municipals assenyalen que davant aquesta situació «es van tenir converses amb diferents empreses» i el motiu pel qual s’ha atorgat temporalment el servei a Builders, tot i no haver-se presentat al concurs, és que va ser «la que va contestar als nostres requeriments i més garanties va oferir». Per tant, a partir del pròxim dilluns i mentre es torna a dur a terme el procés de licitació, serà aquesta la que presti els serveis a través de la subrogació dels treballadors de Bercose, els quals els presten actualment.

Antics responsables de Bercose que, segons asseguren els treballadors, va ser l’encarregat de vendre l’empresa el passat mes d’abril, és ara un dels directius de Builders 2015.

Els treballadors de Bercose, que no només són els responsables del servei de grua sinó que també treballen a altres instal·lacions municipals com ara museus, camps de futbol, escoles i biblioteques, entre altres, denuncien no haver cobrat encara la nòmina corresponent al mes d’octubre. Asseguren que això està provocant «situacions dramàtiques», ja que «cobrem uns sous baixos i la gent viu molt al dia»

assenyalen que estan sent coaccionats per part de supervisors de Builders 2015 per tal que demanin la baixa voluntària a Bercose i passin a ser treballadors de la primera «fent-nos perdre l’antiguitat acumulada». Tot i això, lamenten  que part de la plantilla ha acabat acceptant aquesta situació i ha passat a formar part de la plantilla de Builders «per por a perdre la feina».

Alguns membres de la plantilla de Bercose van enviar una carta la setmana passada a l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ja que treballen en instal·lacions municipals i és el consistori el que té contractat els serveis amb Bercose, però a la qual lamenten «no vam rebre cap resposta». Tot i això, un dels treballadors explica que Pellicer es va comprometre ahir a trobar-se amb els representants dels treballadors afectats per aquesta situació i va assegurar estar-ne al corrent.

 

FONT: Diari més