977 77 14 72 info@apir.cat

En l’edició d’avui del Diari de Tarragona es parla de la obligació de pagar els guals a la capital del Baix Camp, sense excepcions, també en els polígons.

L’Ajuntament de Reus ha regularitzat el pagament de guals en tota la ciutat, també als polígons, on fins ara no s’havia pagat mai. Amb aquesta taxa es paga pel fet d’utilitzar un espai de la via pública, és a dir, la part de la vorera que el vehicle ha de travessar per poder entrar o sortir del pàrquing o de la nau.

El President de l’APIR, Gerard Pagès, comenta que els empresaris estan molestos no perquè estiguin en contra de pagar la taxa, sinó per com s’ha fet i gestionat, ja que s’han rebut els requeriments sense previ avís només donant la possibilitat de presentar al·legacions per estudiar cas a cas.

Després de la reunió mantinguda ahir amb els consellers d’Hisenda, Mariluz Caballero; Via Pública, Hipòlit Montseny; i d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, es va comentar que un altre tema és la taxa imposada. Hi ha la mateixa tarifa als polígons industrials que al centre de la ciutat, tot i que els empresaris dels polígons no disposen dels mateixos serveis que al centre de la ciutat, com per exemple una brigada cada dia netejant els carrers.

En plena pandèmia no és moment d’aplicar taxes que suposen més de 300 euros, quan, com a sector econòmic, els empresaris no han rebut cap ajuda directa, només les ajudes ICO. Entre tot, hi ha una situació de malestar que, des de l’APIR, seguirem treballant per solucionar i obtenir un retorn positiu de les taxes a pagar.

Podeu consultar la notícia sencera aquí.

Aprofitem per adjuntar-vos l’Ordenança Fiscal 17 que regula les taxes per entrada de vehicles i les reserves de la via pública per a aparcament, càrrega i descàrrega de mercaderies de qualsevol classe.