977 77 14 72 info@apir.cat

L’augment del percentatge d’ús de l’aigua de la reserva del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) suposarà un cost addicional a l’Ajuntament que podria arribar al milió d’euros. El sobrecost s’afegirà al de les fonts pròpies, ja que la major part dels costos d’aquestes s’abonen igualment si no hi ha disponibilitat hídrica, i l’assumirà Aigües de Reus. D’aquesta manera, la despesa no repercutirà en la factura dels clients aquest primer any, segons confirmen fonts municipals.

L’Ajuntament va anunciar la setmana passada que la prolongada falta de pluges ha afectat el proveïment de les fonts pròpies de la ciutat i, per aquest motiu, actualment el subministrament depèn en un 90% de la reserva d’aigua de l’Ebre procedent del CAT. S’ha de tenir en compte que, en situacions hídriques normals, el percentatge és del 60%.

A més, la situació de sequera està afectant l’agricultura del territori i, per aquesta raó, el consistori ha acordat posposar temporalment el proveïment d’aigua a la ciutat procedent del pantà de Riudecanyes amb l’objectiu d’optimitzar la campanya anual de regadiu agrícola per part dels pagesos de la Comunitat de Regants. Una suspensió temporal del proveïment, deguda a la sequera, que no és la primera vegada que s’aplica.